היי !

שמי דנה אביעד ואם הייתי צריכה להגדיר את עצמי בשתי מילים הייתי אומרת שאני "פותרת בעיות". זה הדבר שאני הכי אוהבת לעשות בכל תחום שנגעתי בו בעבר ובכל תחום בו אני עוסקת בהווה. כיום עיקר העיסוק שלי הוא ביעוץ עסקי שמערב ומקשר בין הרגשי למעשי

איפה אני עוזרת לבעלי עסקים?

מכירים את הצמתים האלה שאליהם אתם מגיעים בעסק? יש המון כאלה במהלך חייו של עסק.

לפעמים זה צומת שנובע מהתפתחות העסק, מהרצון להרחיב את מעגל השירותים או המוצרים שלנו מצד אחד, ואולי מצד שני עומד החשש או הבלבול לגבי איך לעשות את זה נכון. לפעמים אנחנו מגיעים לצומת בגלל משבר אישי, רגשי או לאומי (מי אמר "קורונה"?) שבגללו אנחנו נדרשים לחשב מסלול מחדש ולמצוא את הדרך הנכונה לנו ולעסק שלנו. ולפעמים אנחנו מגיעים לאיזושהי רוויה אחרי תקופה ארוכה שבה אנחנו פשוט מרגישים שאנחנו דורכים במקום, תקועים, ועכשיו הגיע הזמן להתקדם.

בכל הנקודות האלה, ובצמתים אחרים שאולי נתקלתם בהם, אני נכנסת לעזור לכם למצוא את הדרך שלכם ולהביא את העסק שלכם למקום שנכון לכם ונכון לעסק שלכם מתוך הבנה של התחושות, החוויות והרגשות שלכם - ובכלל מתוך הבנה של מי אתם כבעלי עסקים. 

איך אני עוזרת לכם?

זה מתחיל בהמון הקשבה. תחילה בשיחת היכרות קצרצרה ללא עלות, אחריה דרך התשובות שתכתבו לי בשאלון המקדים ליעוץ ואז בפגישות. כשאתם מספרים לי על ההתלבטויות שלכם, על המקום אליו הגעתם בעסק, על מה שאתם מרגישים שתקוע או לא סגור לכם בתוך העסק - אני מקשיבה במלוא תשומת הלב לכל מה שאתם אומרים וגם למה שמתחבא שם בין המילים. 

אני מנסה להבין את הרוח של הדברים, להבין לא רק את המצב הנסיבתי, אלא גם את המצב הרגשי. עם ההבנה הזו, וברגע שאני מגיעה לאותו הגרעין הרגשי, אני יכולה להציג אותו בפניכם, לשאול לגביו, לברר, ולנסות להבין איך נוכל להתמודד איתו, בין אם להסית אותו לחלוטין מהדרך ובין אם לעקוף אותו בדרכים יצירתיות, כדי להתקדם למען המטרה שלכם בקידום העסק.

למה בעיניי חשוב השילוב בין הרגשי למעשי?

נראה לי שכל מי שמגיע ליעוץ עסקי רוצה את הצד המעשי. רוצה פתרונות, רוצה תוצאות, רוצה משהו שיקדם את העסק שלו באמת. אבל למה רגשי?

אני מאמינה שכבעלי עסקים קטנים, עסק של אדם אחד (בסדר, גם שניים זה עוד נחשב), אי אפשר להפריד בין האדם לבין העסק. התחושות והרגשות שלנו הם הלב של העסק שלנו לטוב ולרע. הם יכולים להיות המנוע היוצר של העסק שלנו אך לצד זה גם יכולים לשים את המחסומים הכי גדולים לעסק שלנו.

כשאנחנו מקימים את העסק אנחנו מגיעים עם "כל החבילה". עם התכונות שלנו שמשרתות אותנו כבעלי עסק עצמאיים ועם אלה שמושיבות אותנו על הספסל ולא מאפשרות לנו לצמוח ולגדול. בנוסף, לא פעם אנחנו מתמודדים עם אמונות פנימיות שלנו כלפי עצמינו או דברים שאחרים אומרים לנו עלינו, על היכולות שלנו או על העסק שלנו. הקולות האלה, גם אם ננסה להתעלם מהם, עלולים להפוך להתחיל להתוות את הדרך בה אנחנו פועלים בתוך העסק שלנו ולהציב לנו מחסומים בלי שאפילו נשים לב אליהם.

ברגע שבתהליך היעוץ אנחנו מוצאים את הנקודות הרגשיות האלה שמקשות עלינו או אפילו מונעות מאיתנו להתקדם, נוכל להבין אותן יותר לעומק ולהבין טוב יותר איך להתמודד איתו באופן מותאם אישית אלינו ולסיבה שבגללה אנחנו הגענו לנקודה אליה הגענו.

קצת (או הרבה?) על עצמי...

טוב, אז אחרי שהבנתם מה אני עושה, הגיע הזמן שתכירו גם קצת אותי.

אז כמו שכתבתי בהתחלה שמי דנה אביעד ואני יועצת עסקית. ברקע יש לי המון הכשרות שעברתי בתחומים הרגשיים ועבודה מעשית בתחומים אלו, ומהם אני שואבת את הידע והניסיון בעבודה העדינה שצריך לא פעם לעשות עם הרגש. לצד זה, יש לי את הצד, איך לא, המעשי. אז בגלל שנגעתי בכל כך הרבה תחומים, אכתוב לכם ממש קצת על כל דבר ואיך הוא משמש אותי ביעוץ העסקי שאני מעניקה.

הסיפור שלי מתחיל בצורה קצת מבולבלת. ילדה שרק סיימה תיכון ולא בטוחה אם ללמוד משפטים, תקשורת, פסיכולוגיה או מדעי המחשב. בסופו של דבר, הצבא התווה לי את הדרך לתחום המעשי, הטכני - תחום המחשבים, שם הייתי מנהלת רשת.

אחרי הצבא, זה כבר הרגיש ש"אין ברירה" ועבדתי תקופה ארוכה בבדיקות תוכנה מה שדרש ממני ראיה רחבה שהיא משהו שמאוד חשוב בעיניי גם בעסקים - לראות את התמונה הגדולה לצד הפרטים הקטנים. 

במהלך העבודה כבודקת תוכנה עשיתי תואר במדעי המחשב שבסיומו התחלתי לעבוד כמתכנתת. בעבודה כמתכנתת מגיע הצד המאוד מעשי, החשיבה הפרקטית והמסודרת. היכולת להסתכל על תהליך גדול שעליי לעשות ולפרק אותו לצעדים קטנים וברורים. ביעוץ העסקי זה משמש אותי המון - כשאתם מגיעים אליי עם מטרה גדולה, עם חזון, אחד הדברים הראשונים שכדאי לעשות הוא להבין איך אנחנו מגיעים לשם.

אבל העבודה עם המחשבים לא הייתה ממש בשבילי. אני תמיד רציתי לעבוד עם אנשים. וככה מצאתי את עצמי במקביל לעבודה במחשבים מתחילה להתנדב בעמותת סה"ר (סיוע והקשבה ברשת). בעמותה קיבלתי הכשרה ארוכה ומפורטת שהעמיקה והעשירה את הידע שלי בנושא אמפתיה. למדתי לקרוא טוב יותר בין השורות את הרגשות של מי שעומד מולי גם דרך טקסט כתוב. למדתי איך אפשר לעזור ולתמוך ולהתחבר למקום של מי שחווה משבר. זו גם הייתה נקודת המפנה שלי. המקום שבו עמדה עו"סית אחת שהעבירה לי את ההכשרה ואמרה לי "את בשקט יכולה לעשות את המעבר ממחשבים לאנשים". לאור כל מה שכתבתי קודם על היעוץ שלי, לא נראה לי שאני צריכה להסביר איך עמותת סה"ר עוזרת לי היום בתוך היעוצים.

משם התגלגלתי ליעוץ הזוגי. ביעוץ הזוגי קיבלתי כלים רבים שהרחיבו אף יותר את מה שקיבלתי בסה"ר. היעוץ הזוגי אולי עוסק במערכת יחסים בין בני זוג, אבל האמת שיותר מכל הוא עוסק במערכות יחסים בין אנשים. ביעוץ הזוגי אני משתמשת לא פעם בתוך היעוץ העסקי גם בגלל שמערכות היחסים הרבות שאנחנו מנהלים בחיינו משפיעות באופן ישיר עלינו ולכן גם על העסק שלנו, וגם כי לא פעם מערכות היחסים הזוגיות שלנו עומדות בדרך בעסק שלנו. בחלק מהמקרים אף אציע לבעל/ת עסק לצרך לפגישה אחת או שתיים את בן/ת הזוג לתהליך של יעוץ עסקי-זוגי על מנת לפתור משהו בעסק ולהתקדם הלאה. את הדבר הזה לא הייתי יכולה לעשות בבטחון מלא ללא הרקע ביעוץ הזוגי.

לבסוף, ורגע לפני שהתחלתי לעסוק ביעוץ העסקי, הגיעה גם הנחיית ההורים לגיל הרך. גם שם העמקתי את הידע באמפתיה, לצד הידע הכל כך חשוב בגבולות. למה גבולות חשובים ליעוץ עסקי? בסופו של דבר כי גבולות הם גבולות וכבעלי עסקים חשוב שיהיו לנו כאלה. חשוב שנדע איפה הגבולות שלנו מול הלקוחות והספקים. חשוב שנדע להגדיר אותם באופן ברור וחשוב שגם נדע להציג אותם באופן הנכון לנו וכזה שיהיה גם נעים לצד השני. כמובן שכמו ביעוץ הזוגי, ביעוץ לאמהות לעיתים אוכל לשלב את הנחיית ההורים עצמה ביעוץ העסקי על מנת לפתור משהו בעסק.

ובסוף.... בסוף הגעתי ללימודי יעוץ עסקי אצל טל, ואני כל כך שמחה שזה קרה. לא רק שאני מרגישה שזה מקום כל כך טוב ונכון עבורי, זה גם מאפשר לי, כמו שניסיתי להעביר לכם בחלק הכל כך ארוך הזה, לשלב את הידע שלי מכל התחומים השונים שלמדתי ושאני אוהבת לכדי משהו אחד שלם וטוב.

אז זהו, זאת אני וזה היעוץ העסקי שלי.

דף העסק בפייסבוק