עולם האדריכלות ועיצוב הפנים עובר שינוי דרמטי בעקבות התרחבות השימוש בכלי בינה מלאכותית

לפי הערכות שונות, מאות אלפי אדריכלים ומעצבים בעולם משלבים היום כלי AI בעבודתם השוטפת, ואנשי מקצוע רבים מצטרפים בכל יום לשימוש בטכנולוגיה. כיצד ניתן להיעזר בבינה מלאכותית במקצועות העיצוב והאדריכלות - ומדוע חשוב להשתמש בה בצורה נכונה, שתעצים את הכישרון שלכם ולא תגרום לאיבוד הקול הייחודי והאנושי שאתם מביאים

בפברואר האחרון פרסם מגזין העיצוב היוקרתי Elle Decor סקירה מיוחדת שהגדירה את עולם הבינה המלאכותית כ"גבול הבא והפרוע של העיצוב". אחד המומחים המרואיינים בסקירה מציין כי טכנולוגיות הבינה סחפו בסערה את עולם הארכיטקטורה, וגם בתחום עיצוב הפנים מדובר בשינוי מוחלט של כללי המשחק, כך לפי מאמר בניו-יורק טיימס.

לא צריך להיות קורא/ת אדוקה של מגזיני העיצוב המקצועיים כדי לדעת את זה. כולנו מוצפים מכל עבר בתכנים שנוצרו על ידי בינה מלאכותית, ותחום האדריכלות ועיצוב הפנים אינו שונה בכך. למעשה, כבר היום הבינה המלאכותית משנה את האופן שבו אדריכלים, מתכננים, מעצבים, סטייליסטים וגם "סתם" חובבים עובדים, והיא נכנסת לכל פן, כמעט, של המקצוע. במילים אחרות, הבינה המלאכותית הופכת במהירות לכלי חובה בארגז הכלים של אנשי/ות מקצוע.

בעולם האדריכלות קיים שיח ער סביב השימוש בכלי AI. בעוד שיש כאלו שמצדדים בטכנולוגיה ומאמצים אותה מוקדם, יש גם כמה אנשי מקצוע שמתנגדים לה בתוקף ומסרבים להשתמש בה. כפי הנראה, מדובר באותו סוג של אנשים שהתנגדו לשימוש בכלים ממוחשבים לעיצוב, כאשר הנושא הפך לוהט בשנות ה-80 וה-90 של המאה הקודמת. הם טענו אז, וגם היום, שהטכנולוגיה צפויה לגרום ל"אובדן האנושיות", תיצור אינספור עותקים של אותו הדבר ותעצור חידושים ויצירתיות. המציאות מראה שההיפך הוא הנכון: כלים טכנולוגיים, בשימוש הנכון, לא רק שלא מגבילים את היצירתיות, הן מעצימים אותה.

אכן, יש הרבה אתגרים ובעיות בשימוש בבינה מלאכותית באדריכלות ובעיצוב פנים, אבל על ידי רכישת כלים ומיומנויות שימוש, מדובר בכלי עבודה פרקטיים מאוד המזרזים תהליכים ומשדרגים את כישורי העיצוב של אנשי המקצוע בצורה יוצאת דופן

ואם זה לא מספיק, חשוב לזכור שיצרניות תוכנות העיצוב והשרטוט כבר מתחילות להטמיע כלי AI בממשקים של הכלים "הרגילים" שאיתם עובדים מיליוני אדריכלים ומעצבים בעולם. לא רחוק היום שהשימוש בהם יהיה מובן מאליו ומתבקש. אנשי מקצוע שלא יקדימו ללמוד את הכלים ולהרגיש איתם בנוח, עלולים להישאר מאחור, כמו המעצבים שהתעקשו שהם "לא עובדים עם מחשב", אז, בשנות השמונים. 

כיצד ניתן להשתמש ב-AI בתכנון אדריכלי ועיצוב פנים?

בקורס בינה מלאכותית לאדריכלים, מעצבים, סטייליסטים וחובבי עיצוב אני מציג את הדילמות השונות בשימוש בכלי AI במקצוע, ומלמד שורה ארוכה של כלים שבהם אפשר להשתמש כדי לשפר, לייעל, לזרז ולקצר תהליכי עבודה בעסק. אתם מוזמנים לצפות בשיעור המבוא לקורס, שבו אני מציג את הטכנולוגיות החדשות ואת הדרך שבה תוכלו להשתמש בהן בעבודתכם השוטפת:

שימוש יצירתי אחד ב-AI הוא יצירת תמונות השראה ורפרנס. במקום לחרוש את הרשת ולכלות שעות בחיפוש אחרי יצירות של אחרים (שהן בד"כ מוגנות בזכויות יוצרים, כמובן), אתם יכולים לגשת לכלי בינה מלאכותית ולייצר בעצמכם את ההשראות עבורכם ועבור הלקוחות שלכם. חדר אמבטיה בצבע כחול עמוק ופוקסיה? מטבח בגווני סגול וזהב? סלון מינימליסטי עם נגיעות אוריינטליסטיות והרבה צמחי בית? אם אתם יכולים לדמיין את זה, בעזרת AI אתם יכולים גם ליצור את זה.

בשיטה זו אפשר ליצור כל סוג של דימוי, למשל, כחלק מתהליך הבריינסטורם שאתם עורכים עם עצמם ו/או בתהליך העבודה עם הלקוחות. במקום לתאר במילים את מה שאתם מדמיינים ולקוות שהלקוחות רואים את אותו הדבר, אתם יכולים פשוט לגשת ל-AI ולייצר סדרת דימויים שתמחיש במדויק את הכוונה שלכם. זה חוסך הרבה מאוד זמן, עוזר ליישר קו עם הלקוח ומונע אי-הבנות בתהליך. 

כלי AI מאפשרים לקחת את כישורי התכנון, העיצוב והסטיילינג שלכם לשלב הבא, עם תוצרים מרהיבים שחוגגים את הסגנון המקורי שלכם. אפשר להשתמש בבינה המלאכותית כדי לחקור סגנונות ולפתח טביעת אצבע ייחודית, "חתימה מקצועית", שתלווה את העבודה שלכם. ניתן לבדוק חומרים, שילובים, גימורים, צבעים ואפילו תקופות וזרמים אמנותיים. כך אפשר ליצור חללים קוהרנטיים, ברמת עיצוב מדהימה שמתאימה למגזיני היוקרה המובילים בעולם:

כך אפשר גם לבדוק שילובים שסביר להניח שלא תמצאו ברשת ולמצוא את החתימה המיוחדת שלכם:

אחד החידושים המרגשים שהבינה המלאכותית מציעה לאדריכלים ומעצבים הוא היכולת לתרגם כל שרטוט, שרבוט וסקיצה, לדימוי ריאליסטי בכל סגנון שרק תוכלו לדמיין. זו מיומנות חשובה ביותר, שמאפשרת לכם לרנדר (to render) שרטוטים ראשוניים ולראות איך הכל מתיישב בחלל. זה חוסך זמן, משפר את התקשורת מול הלקוחות, ובזכות הבינה המלאכותית לא צריך להוציא את פרוייקט הרינדור החוצה, בד"כ במחיר מאוד יקר. למעשה, אנחנו יכולים להפוך כל שרטוט, אפילו הבסיסי ביותר, לתמונה ריאליסטית:

אותו עקרון נכון גם לתכנון אדריכלי, ולא רק לעיצוב פנים. בעזרת AI אפשר לרנדר שרטוטים של מבנים ולבחון גימורים שונים:

בעזרת כלי AI, מעצבים ואדריכלים יכולים גם לעשות את התהליך ההפוך: לקחת תמונה קיימת ולהפוך אותה לשרטוט ראשוני, אותו אפשר להעביר לתוכנת שרטוט מקצועית, לבצע שינויים ולערוך התאמות לפי הצורך:

הבינה המלאכותית עוזרת גם לטאצ'ים הסופיים: היא מאפשרת ליצור אמנות מקורית להשלמת החללים שאתם מעצבים, ואפשר להשתמש בה כדי לתכנן מוצרים ופריטים חדשים, החל מפריטים קטנים לדקורציה, מוצרי טקסטיל ונוי, ועד עיצוב מוצר שלם, כמו ריהוט למשל:

אפשרות נוספת שהבינה המלאכותית מאפשרת למעצבים ואדריכלים היא היכולת להכניס שינויים בחללים קיימים, כדי לבדוק אפשרויות שונות, לבחון אופציות ולסקור שינויים אפשריים בחלל שאתם מעצבים. למשל, אפשר לבדוק איך תיראה גומחה בקיר, לעומת שטיח קיר אתני או פשוט כמה איורים בוטאניים מקוריים, שגם אותם אפשר להפיק ב-AI עבור הלקוחות שלכם: 

לכלי בינה מלאכותית יש מנועי צבע חזקים מאוד, ואפשר ליצור באמצעותם פאלטות הרמוניות ומקצועיות. מתלבטים לגבי הגוון המדויק של כחול? לא יודעים איזה צבע ישתלב בצורה מושלמת עם הגוון שבחרתם? רוצים להוסיף נגיעות קטנות של צבע נוסף? את כל זה תוכלו לעשות בכמה דקות בעזרת AI:

אלו רק מקצת מהדוגמאות לשימושים של הבינה המלאכותית בעסקים בתחום העיצוב והאדריכלות, והן עוזרות לאנשי המקצוע להשיג את הדברים הבאים:

  • חסכון ניכר בזמן (וכסף) בתהליכי העבודה.
  • ניתן לתקשר בצורה טובה סביב סקיצות ורעיונות, להמחיש דברים שעוברים לנו בראש וקשה להסביר.
  • קל יותר להתלבט בין אפשרויות שונות.
  • מצויין לעבודה עם לקוחות שמתקשים לדמיין ולהתחבר ל-Vision שלכם.
  • אפשר להוסיף רינדורים ולהיות נדיבים בצילומי / איורי המחשה כחלק מתהליך העבודה.
  • רמת תוצרים גבוהה ביותר ושיפור כישורי העיצוב.
  • תיק עבודות וחומרי שיווק איכותיים ואפקטיביים.
  • הרבה יותר קל לסגור עסקאות ולנהל פרויקטים.

ובשורה התחתונה, שימוש נכון ב-AI משדרג את היכולות, משפר את התוצאות ומעלה את הביטחון בעיצוב ובשיווק.

אני מדגיש את המילה "נכון" כי כמו בכל דבר, גם כאן צריך ללמוד את התחום מסודר וחכם. לא לקפוץ לכל טרנד, לא למהר לאמץ עשרות כלים וללכת לאיבוד בשלל האפשרויות. אנחנו גם לא רוצים שיקרה מצב שבו הבינה המלאכותית 'משתלטת' עליכם ועל היצירה שלכם, היא לא המהות, היא רק כלי עבודה - אחד מני רבים שיש לכם. צריך להשתמש בבינה כפלטפורמה לכישרון הטבעי והניסיון המקצועי שלכם, ולהעצים את המגע הייחודי שלכם, לא להעלים או לקבור אותו. בדיוך להיפך. 

כדי ללמוד את הנושא לעומק, בצורה מסודרת, יסודית ומהנה במיוחד, מוזמנים לבדוק את הקורס שלי. הוא כולל שיעורים מוקלטים ללמידה עצמית, מפגשי זום לדיונים, השלמות, תוספות ושאלות, ספרי לימוד דיגיטליים מקיפים להורדה וכל מה שאתם צריכים כדי להיכנס לעולם העיצוב והתכנון בעזרת בינה מלאכותית. אם יש לכם שאלות בנושא או תרצו להתייעץ, אתם תמיד מוזמנים לשלוח לי הודעה, לספר עליכם ועל הצרכים שלכם, ואעזור לכם למצוא את הכלי/ם המתאים/ים לצרכים שלכם. 

הרשמו לעדכונים על מאמרים חדשים: