ShoppingIL 2020: טיפים להעלאת מוצרים לזירת המוצרים של זאפ

יום המכירות הגדול של גוגל ייערך השנה ב-10-11/11, וזירת המבצעים של זאפ נפתחה להעלאת מוצרים. המדריך הבא שם דגשים על כל הדברים שחשוב לשים אליהם לב, כאשר אתם מפרסמים את המבצעים שלכם בשופינג אייאל 2020

שופינג אייאל, אירוע המכירות הגדול של גוגל יתקיים השנה ב-10-11 בנובמבר. גם השנה, רבים מהלקוחות שלי ישתתפו במכירה ויציעו את המוצרים שלהם במחירי הנחה ללקוחות זאפ ולקהל הרחב. אם גם אתם משתתפים ב-ShoppingIL 2020, בימים אלו עליכם להעלות את המבצעים שלכם לזירת המבצעים של זאפ. כדי לעזור לכם, הנה כמה טיפים קצרים שיעזרו לכם לשפר את הביצועים.

זירת המבצעים של זאפ ב-ShoppingIL 2020

הזירה פתוחה למשתמשים שנרשמו ואושרו על ידי גוגל להשתתף במכירות.

מזאפ נמסר שעמוד הוספת המוצרים יהיה פתוח להוספת מבצעים עד לתאריך 7.11.2020 (בלילה שבין ה-7 ל-8 לחודש בשעה 00:00), ולאחר מכן ייסגר ולא ניתן יהיה להוסיף מבצעים נוספים אבל כן אפשר יהיה לערוך את הקיימים. לכן כדאי שתקדימו להעלות את המבצעים גם אם הם לא מושלמים. מניסיון: אם תעלו אותם למערכת מוקדם, תוכלו לחזור ולערוך, להוסיף, לשנות ולשפר בימים הקרובים. אל תחכו לרגע האחרון. רק לא לשכוח לעדכן את מחירי המוצרים שלכם באתר, ערב תחילת הפעילות, כמובן. כדאי לשים לעצמכם כבר עכשיו תזכורת ביומן, כדי שלא תפספסו.

השנה ב-ShoppingIL אין הגבלה על מספר המוצרים שתוכלו לפרסם, אבל שימו לב שלא תוכלו לפרסם מוצרים למבוגרים בלבד, למקרה ותכננתם ;) 

הממשק מאוד אינטואיטיבי וקל לשימוש:

וככה נראה ממשק המבצע הבודד:

כדאי לבדוק איך המוצר נראה, בעזרת 'תצוגה מקדימה'. אני יודע שזה מתבקש, אבל לא תאמינו כמה אנשים לא עושים את בקרת האיכות הקטנה הזו.

כדי שלא להעמיס על עצמכם מדי, אני ממליץ שתעלו קודם כל את המוצרים הכי משמעותיים וחזקים שלכם, שפונים לקהל שמסתובב בזאפ. לאחר מכן, העלו את שאר המוצרים, אם נשאר לכם זמן וכוח.

בהקשר זה, חוזרת תמיד השאלה - האם לפרסם בזאפ מוצרים ספציפיים או להשקיע את הזמן כדי להעלות הרבה מוצרים מתוך החנות. מניסיוני, אין כאן תשובה חד-משמעית שמתאימה לכולם. יש לי לקוחות שמעלים המון מוצרים, אחרים מסתפקים בבודדים. זה משתנה מעסק לעסק, וזה גם תלוי במהירות שלכם. עבדו עם סטופר (לא צוחק) ותראו כמה זמן לוקח לכם להרים מבצע, ולפי זה החליטו כמה מוצרים להעלות וכמה זמן להשקיע. אם תעקבו אחרי ביצועי המכירות שלכם בשופינג אייאל 2020, בשנה הבאה תדעו לקבל החלטה מושכלת לגבי כדאיות ההשקעה.

תמונות וכותרות

התמונות המלוות את המבצעים בזאפ הן בגודל 156X156. אם תייצרו תמונה ריבועית גדולה (1200X1200 למשל) תוכלו להקטין אותה ולהשתמש בה פעמיים - פעם אחת בזאפ ופעם אחת בסושיאלז שלכם. ככה תייצרו 2 תכנים במחיר של אחד. בחרו תמונה ברורה, רצוי פקשוט על רקע לבן, בלי קישוטים או כיתובים. 

חשוב מאוד לתת כותרות טובות למבצעים. זו נקודה שיותר מדי עסקים כושלים בה, שנה אחר שנה. חשבו מי הקהל שנחשף אליכם ואיך הכי נכון להציג את המוצר והמבצע שאתם מציעים לו. אם זה לא מוצר גנרי כמו דאודורנט, צריך לגרום להם להתעכב על המודעה שלכם רגע, להיכנס פנימה ולבדוק את המוצר. הכותרת והתמונה והשילוב שלהן הוא חלק מהמשחק כאן - לא פחות מהמחיר.

בחרו קטגוריות בתבונה, חשבו היכן הקהל שלכם יחפש את המוצר שאתם מציעים ושימו את המוצר שם. כדאי לפזר את המוצרים על פני מספר קטגוריות. את המוצרים העיקריים שימו בקטגוריות החזקות, את המוצרים היותר קטנים שימו בקטגוריות שוליות יותר כדי ליצור אפקט זנב ארוך. לעתים נוכל לשים את אותו מוצר בקטגוריות שונות, במקרה כזה יש ליצור מבצע עם כיתוב שונה המתאים לקהל (למשל, אם אני מוכר כרית נוי, אז פעם זו תהיה "כרית לבית" ופעם "כרית למשרד").
השתדלו לתת משלוח חינם.

בחרו מוצרים שמייצגים מדרגות מחיר שונות, עם דגש על מוצרי משפך במחיר זול וערך גבוה ללקוח, לטובת הלקוחות החוזרים.

התחילו לחשוב כבר היום על ה-LTV של הלקוח, זאת אומרת, איך אתם מוכרים ללקוחות העתידיים שלכם מוצרים נוספים, בהמשך. חלק מהקטע במבצעים הוא למכור במחיר נמוך מהרגיל כדי למשוך אנשים חדשים - אם אתם לא מוכרים להם אח"כ במחיר הרגיל, אתם מפסידים בערך 80% מהכוח השיווקי שלכם. חבל.

עניינים טכניים קטנים


ברמה הטכנית, ישנם מספר דברים שנוכל לעשות כדי לטפל במבצעים שלנו בשופינג אייאל 2020 בצורה טובה יותר.

ראשית, כאשר אתם מקימים את המודעות בזאפ, כדאי לתייג את הקישורים שלכם (מקור, מדיום, שם) לצורך תיעוד ההמרות בגוגל אנליטיקס. אם זה נשמע לכם כמו סינית, קבלו החלטה זריזה אם בא לכם להיכנס לזה עכשיו או לא. המשמעות היא שתדעו מי קנה מה מזאפ ואיזה מסע הוא עשה בדרך לרכישה. זה מידע מעניין ומועיל שכדאי שיהיה לכם, אבל לא קריטי להצלחת הקמפיין הנוכחי.

אני מסמן את הקמפיינים שלי בצורה הבאה:

בדקו שהפיקסלים ואירועי ההמרה (איוונטים) שלכם מוגדרים כשורה ויודעים לזהות את המכירות של זאפ. זה חשוב כדי לעזור לקבל את ההחלטה האם להשתתף באירועי המכירה בשנים הבאות או לא, כמה אנרגיה להשקיע בזה וכמובן, לשפר תוך כדי תנועה, אם אתם עובדים עם הדאטה ב-real time.

שוב אזכיר שאם הדברים הטכניים מלחיצים אתכם, שימו אותם בצד הפעם. יש מלא דברים שאפשר לעשות ברמת התוכן ועמוד המוצר, והם יהיו (כנראה) יעילים יותר מאופטימיזציה למידע :)

לפני פיזור, שלושה קישורים מעולים שכדאי לכם לקרוא:

יום מכירות שמח ובהצלחה לכולם! 

הרשמו לעדכונים על מאמרים חדשים: